de zwaluw
planten lovendegem

Groenten

bioboerderij

We hebben steeds seizoensgroenten

U kan bij ons op twee manieren groenten verkrijgen:

1. Gewoon kopen in onze winkel

Alle seizoensgroentjes zijn te verkrijgen in onze winkel.
De zelfoogst krijgt voorrang en waar we veel van hebben kunnen we verkopen in de winkel.

2. Zelf oogsten via onze zelfoogst

Het engagement van de boer:
Een ruim aanbod groenten telen voor dagelijks gebruik van de leden.
Streven naar een gezond leefmilieu door biologische en ecologische teeltmethoden te gebruiken. Hierbij geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken.
Je krijgt een lidkaart, waarmee je tot maart van het volgend jaar toegang krijgt tot het veld.
We houden u op de hoogte van de oogsttechnieken en de groenten die momenteel te oogsten zijn.
Het engagement van het lid:
Je betaalt aan het begin van het seizoen lidgeld en wordt zo lid. Je mag tot maart van het volgend jaar, voor eigen dagelijks gebruik, zélf groenten oogsten op het veld.
In een gezin moet elk lid ingeschreven worden.
Je oogst wanneer je wilt, volgens de richtlijnen van de boer. Die worden op het veld aangegeven en via e-mail verstuurd. Je brengt je eigen mand of verpakking mee. Bepaalde werktuigen om te oogsten zullen op het veld aanwezig zijn. De hernieuwing van het lidgeld gebeurt steeds in maart. Je kan enkel voor een volledig jaar lid worden van de zelfoogsttuin. Wil je toch nog later inspringen? Contacteer ons dan om te horen of er nog plaats is.
Ik oogst zoveel ik kan dragen!
Je oogst enkel voor het dagelijks gebruik van je gezin (dus niet invriezen of inmaken). Wanneer op een bepaald moment toch bepaalde groenten in overvloed aanwezig zijn dan stellen we u op de hoogte dat er veel meer mag geoogst worden. We hebben een aanbod van meer dan 70 verschillende groenten doorheen het jaar. Alle groenten die we kweken zijn voor u beschikbaar, behalve aardappelen. Aardappelen kan je wel kopen in de winkel zelf, maar zijn niet inbegrepen in je oogstaandeel.
Hoeveel oogstaandeel betaal je?
Je betaalt steeds lidgeld voor je volledige gezin (iedereen waarvoor u kookt), en voor al deze mensen mag je dan ook genoeg oogsten. Uiteraard is doorverkopen of uitdelen van de groenten niet toegestaan.
-Volwassen persoon, €300 voor een jaar;
-Jongere (6 tem. 18 jaar), €15 per levensjaar (bv. 10 jaar oud = €150);
-Kinderen tem. 5 jaar eten gratis mee;
-Vanaf 65 jaar, €250 voor een volledig jaar.
Kopen in de winkel is toch veel gemakkelijker!
Je engageert je met dit zelfoogstprincipe één jaar lang voor een gezond leefmilieu, voor een gezonde voeding en voor een sociaal voedselsysteem. Op deze manier ondersteun je ook De Zwaluw in zijn engagementen, en kunnen wij het leefmilieu verder een boost geven. We plantten in het verleden al 1ha bos aan op onze velden, planten dit voorjaar 500 hoogstamfruitbomen aan die de biodiversiteit ondersteunen, we kiezen voor weinig afval, geen chemicaliën en geen antibiotica bij onze dieren. We investeren niet in massagebouwen met minimaal veecomfort, maar investeren in gebouwen met maximaal veecomfort. Ons engagement voor het leefmilieu is groot. Steek ons een hart onder de riem, en laat ons door uw engagement weten dat we goed bezig zijn. Maar doe het in de eerste plaats voor uzelf. Kom wekelijks tot rust tussen het eetbaar groen, leer je kinderen waar hun voeding vandaan komt, en weet zelf wat op je bord komt. Met dit principe verzeker je de boer een zeker loon, die zich niet moet bezighouden met de huidige marktprijs, maar zich ten volle kan richten op zijn echte werk.
De zelfoogsttuin gaat voornamelijk om wederzijds vertrouwen. U vertrouwt de boer in een eerlijke biologische landbouw, en de boer vertrouwt u in een eerlijke oogst.

Contacteer ons

Twijfel niet om ons te contacteren voor meer informatie omtrent onze bio boerderij.