Favicon Bio De Zwaluf
planten lovendegem

Frietjes

bioboerderij

Meme’s tip voor de lekkerste frietjes

  • De frietjes leeggieten op een keukenhanddoek om deze droog te deppen.
  • Verhit het frietvet tot 140°C en bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren
  • Laat de frietjes nu eerst opnieuw koud worden in een kom met wat keukenpapier. Gehaast? Doe de frietjes eventueel even kort terug in de diepvries om vlugger af te koelen.
  • Verhit het frietvet nu tot 180°C en bak de koude frietjes nu goudbruin en knapperig.

Frietjes in de oven

  • Eén zak frietjes leeggieten op een keukenhanddoek om deze droog te deppen.
  • Doe deze in een grote kom (makkelijker in twee keer) en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schud goed om de olie te verdelen.
  • Verdeel de frietjes over twee bakplaten met bakpapier. Sprenkel er nog wat olijfolie over.
  • Plaats in een voorverwarmde warme luchtoven van 220°C.
  • Na 20 minuten de frieten omdraaien en bakplaten verplaatsen. Laat ze nog eens 20 minuten bakken. Laat ze bruin kleuren dan worden ze knapperig.

Heel veel succes en dank jullie wel om ons te voeden! 

Receptje van Ines De Schepper uit Brugge

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn