Wij zijn gesloten van 17 juli tot en met 08 augustus 2021.
De winkel gaat terug open op dinsdag 10 augustus 2021.

Favicon Bio De Zwaluf
planten lovendegem

Aardappelen
& frietjes

bioboerderij

Aardappelen

Aardappelen horen al meer dan 20 jaar thuis op De Zwaluw. Al die tijd zijn de biologische aardappelen te koop in de hoevewinkel.

De lekkere aardappel telen we op kleine schaal, enkel voor de lokale verkoop. Bij de teelt gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen. Na de oogst bewaren we de aardappelen in houten kisten op onze boerderij. Nils en de hele familie zijn betrokken bij het proeven en kiezen van de verschillende rassen.

Frietjes

Sinds 2020 koos Nils om de zelfgekweekte aardappelen op de boerderij te schillen, te snijden en te verpakken tot verse frietjes. Hoe kort kan de keten zijn? Vanaf nu heb je echte verse lekkere frietjes zonder moeite!

Hallo, we proefden jullie frietjes. Heerlijk! Mooi gebruind en droog met een echte aardappelsmaak zoals je ze nog zelden vindt. Wat ons betreft moet er niets aan de formule veranderd worden. Proficiat en bedankt voor dit heerlijk product.”

Els Van de Bourry uit Brugge

We kozen voor het ras Alouette. Dit aardappelras leent zich perfect tot frietjes en heeft een heerlijke smaak.

De frietjes worden wekelijks vers gemaakt op de boerderij. Deze blijven 10 dagen houdbaar. Je kan deze diepvries bewaren na éénmaal voorbakken. De verpakking met herbruikbare strip kan je daarvoor perfect gebruiken.

Het is een landbouwgewas dat zijn plaats kent in de teeltrotatie, maar de aardappel is ook in de eerste plaats een basisingrediënt in onze keuken. Een product van bij ons, voor ons.

Recepten

Favicon Bio De Zwaluf

Gesloten

Op onderstaande dagen zal de hoevewinkel gesloten zijn:

Zaterdag 25/12/2021

Zaterdag 01/01/2022

Dinsdag 04/01/2022

Woensdag 05/01/2022

We verwelkomen u graag terug op vrijdag 07/01/2022.